7.30.2009

Què és Marida't & Cava ?


Marida't & Cava és un taller enogastronòmic on els participants gaudeixen de tot un dia a les instal·lacions d'Artcava Celler Can Batlle a Avinyonet del Penedès. 


L'experiència comença a mig matí amb el taller de desgorjat de cava, tasca bàsica del procés d'elaboració, on se n'eliminen els sediments. Cada persona, prèvia selecció del cupatge, desgorjarà la seva pròpia ampolla participant de la mà de l'enòleg Eric Enguita d'una activitat lúdica única al món. Durant el procés de desgorjat, el xef Matias Delgado ens començarà a preparar uns aperitius per obrir-nos la gana: xoricets embolicats en patata xip o bé una emulsió de tomàquet amb oli d'oliva i formatge parmesà, entre d'altres.





Al migdia el protagonista serà el xef qui, fent-nos participar del procés d'elaboració, ens explicarà detalladament el menú que tot seguit degustareu. Compartireu una estona d'allò més intensa amb un dels xefs de renom del Penedès mentre aprendreu com cuinar a casa tots aquests plats.





Després d'una bona estona de fogons i preparació comença el torn de la degustació. Maridareu els aperitius amb el cava i el vi d'Artcava fins el moment d'entaular-se i començar el dinar. Mentrestant el xef ens estarà preparant per exemple: un llom de bacallà amb verduretes  macerades i fruites o bé un filet de garrí amb salsa de codonyat sobre un niu de patates palla.





Havent dinat, un pre-postre en forma d'emulsió de poma verda amb escuma de iogurt i regalèssia i una copa de crema catalana amb gelat de caramel i gelatina de cava rosat pinot noir seran els encarregats, conjuntament amb uns cafès, de finalitzar l'experiència enogastronòmica del taller Marida't & Cava.